Танкери, на яких сталася пожежа у Керченській протоці, незаконно перевозили скраплений газ – МінТОТ

Танкери, на яких сталася пожежа у Керченській протоці, незаконно перевозили скраплений газ – МінТОТ

Судна, на яких сталася пожежа біля берегів тимчасово окупованого Криму, були задіяні в незаконному перевезенні скрапленого газу в Сирію. Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України.

“За даними Офісу з питань контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), судна VENICE та MAESTRO задіяні до незаконних поставок газу в Сирію, починаючи з 2016 року”, йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними відомства, на суднах не працювала система AIS, щоб уникнити відповідальності з боку українського законодавства, а також не потрапити до списку компаній-порушників, до яких можуть застосовуватись міжнародно-правові санкції.

“За даними міжнародних моніторингових систем газовий танкер VENICE (CANDY) вийшов із російського порту «Темрюк» 20 січня, однак на момент аварії на судні не працювала система AIS (Automatic Identification System). Те ж саме спостерігалося і на танкері «MAESTRO» – остання інформація про судно зафіксована AIS 9 січня 2019 року”, зазначається у повідомленні.

Вказані судна раніше заходили до закритих портів тимчасово окупованого Криму та є порушниками режиму тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, 21 січня ввечері біля берегів Криму на двох танкерах «Маестро» і «Канді» сталися вибух і пожежа. Судна йшли під прапором Танзанії.

За останніми даними, 14 членів екіпажів загинули, 14-тьом вдалося врятуватися. Всього на борту перебувала 31 особа, громадяни Індії та Туреччини. Дані про постраждалих уточнюються.

Поділитись