Таліби призначили нових губернаторів та начальників поліції в Афганістані

Таліби призначили нових губернаторів та начальників поліції в Афганістані

Рух “Талібан”, який прийшов до влади в Афганістані, призначив нових губернаторів у 17 провінціях країни, у тому числі в столичній провінції Кабул, передає агентство Пажвак з посиланням на офіційного представника руху Забіуллу Муджахіда.

Зокрема, нових глав адміністрацій призначено в таких провінціях, як Баглан, Бадахшан, Газні, Забуль, Кундуз. Крім того, у десяти провінціях призначено нових начальників поліції, а 15 провінцій отримали нових заступників губернатора.

Як зазначає агентство, кадрові перестановки покликані покращити управління країною.

На початку серпня таліби активізували наступ на урядові сили Афганістану, 15 серпня увійшли до Кабулу і наступного дня заявили, що війну закінчено. Останні два тижні серпня з аеропорту Кабула, який перебував під охороною американських військових, точилася масова евакуація громадян країн Заходу та афганців, які співпрацювали з ними.

У ніч на 31 серпня американські військові залишили кабульський аеропорт, поклавши край майже 20-річній військовій присутності США в Афганістані. На початку вересня було оголошено склад тимчасового уряду Афганістану, який очолив Мохаммад Хасан Ахунд, який обіймав крісло глави МЗС під час першого правління “Талібану” і перебуває під санкціями ООН з 2001 року.

Поділитись