Таджикистан масово перекидає війська на кордон із Киргизстаном

Таджикистан масово перекидає війська на кордон із Киргизстаном

У бік кордону з Киргизтаном прямують колони військової техніки та десятки армійських вантажівок.

Це відбувається на тлі нових зіткнень на кордоні двох держав, що свідчить про те, що влада Таджикистану готується до нового витку ескалації. Масштаби перекидання військової техніки настільки великі, що є реальна загроза повномасштабного збройного конфлікту.

На численних відеокадрах, опублікованих у соціальних мережах, можна побачити, що Таджикистан здійснює відправку на кордон із Киргизстаом великої кількості військової техніки. У складі колон можна помітити бронетранспортери та армійські вантажівки, бойові машини піхоти, танки та артилерію. Сотні одиниць військової техніки зараз знаходяться поблизу кордону з Киргизією, і хоча в Таджикистані не хочуть йти на ескалацію, ризик останньої дуже великий.

Збройний конфлікт, що виник добу тому на кордоні Таджикистану та Киргизстану, вдалося тимчасово зупинити, проте проблема повністю не вирішена, тим більше що, за низкою даних, Киргизстан також стягує озброєння в напрямку кордону з Таджикистаном.

Ключовою проблемою вирішення даного конфлікту є те, що обидві держави є членами ОДКБ, у зв’язку з чим досягти мирного врегулювання ситуації можна лише шляхом переговорів.

Поділитись