Судно для добудови «Північного потоку-2» повернулося в порт Вісмар

Судно для добудови «Північного потоку-2» повернулося в порт Вісмар

Трубоукладальне судно «Фортуна» покинуло район проведення робіт для добудови «Північного потоку-2» і повернулося в порт Вісмар.

Згідно з останніми даними міжнародної системи позиціонування морських суден, зараз «Фортуна» знаходиться в 170 кілометрах від порту стоянки і в 100 кілометрах від місця проведення робіт у винятковій економічній зоні Німеччини.

Судно працювало над укладанням трубопроводу з 11 грудня. Планувалося побудувати 2,6 кілометра труби по кожній нитці морської магістралі на глибині в 30 метрів. З 15 січня «Фортуна» може приступити до робіт у винятковій економічній зоні Данії.

Раніше Датське енергетичне агентство (ДЕА) нагадало про важливу умову продовження будівництва «Північного потоку-2» у виключній економічній зоні королівства. В агентстві заявили, що перед поновленням будівництва оператор газопроводу – компанія Nord Stream 2 – повинен представити оновлений графік робіт. Однак інформація від оператора поки не надходила.

Газопровід з Росії до Німеччини повинні були завершити ще в кінці 2019 року, однак цьому завадили санкції США. У зв’язку з обмеженнями з проекту вийшла швейцарська компанія Allseas, що надавала трубоукладач. Росії довелося шукати інше судно, а терміни здачі проекту перенеслися на невизначений час.

Поділитись