Суди не розглядають кожну четверту справу НАБУ і САП

Суди не розглядають кожну четверту справу НАБУ і САП

З-поміж майже 200 справ, в яких детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальні акти або клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності до судових інстанцій, кожне четверте провадження не розглядається по сут,  йдеться на сайті НАБУ.

«Рекордсменом» серед вже розслідуваних НАБУ і САП справ, які не поспішають розглядати судді, є провадження за фактом розкрадання майна державного проектного інституту «Запоріжцивільпроект», передає ukrainepravo.com.

Впродовж 25 місяців, які минули від скерування обвинувального акта до суду, не відбулось навіть підготовчого засідання. Найближчі плани – липень 2019 року. За таких темпів розраховувати на швидкий розгляд не доводиться.

 І нтервал у 2-3 місяці для розгляду судами справ НАБУ і САП є сталою практикою. Серед причин – завантаженість суддів, їхні відпустки або відрядження.

Станом на кінець квітня 2019 року більшість рішень у справах від НАБУ і САП – це затвердження угод про визнання винуватості або призначення покарання, відповідно до якого особи не перебувають у місцях позбавлення волі.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись