Суддя поскаржилася на тиск з боку громадської організації «Стоп корупції»

Суддя поскаржилася на тиск з боку громадської організації «Стоп корупції»

Заступник голови господарського суду Сумської області Соп’яненко Оксана Юріївна вважає, що громадська організація «Стоп корупції» здійснює втручання у її професійну діяльність у зв’язку з розглядом судової справи про банкрутство ВАТ «Сумсільмаш». Про це йдеться у повідомленні прес-центру судової влади України, передає Newformat.info.

Суддя повідомила, що під час перерви до приймальні голови суду та її заступника увірвалося більше десяти агресивно налаштованих представників громадської організації «Стоп корупції». Свої дії вони пояснили інтересом до рішення суду у справі про банкрутство ВАТ «Сумсільмаш», прийняте у вересні 2018 року, вимагали пояснень, проявляли агресію до працівників апарату суду із застосуванням фізичної сили. Незадоволені судовим рішенням активісти викрикували образливі висловлювання на адресу судді , звинувачували її в упередженості під час винесення рішення, фактично заблокували суддю у службовому кабінеті.

У таких діях суддя вбачає перешкоджання роботі суду та тиск на неї як на суддю.

Суддя відзначає, що «сьогодні, коли реформована судова система робить все можливе, аби представники ЗМІ та громадськості мали можливість співпрацювати в цивілізованому форматі, так звана «громадськість» обирає діалог на підвищених тонах із застосуванням фізичної сили». Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесене до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись