Суд зобов’язав відкрити справу про держзраду і шпигунство стосовно Грицака

Суд зобов’язав відкрити справу про держзраду і шпигунство стосовно Грицака

Суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України відкрити кримінальну справу стосовно колишнього голови Служби безпеки Василя Грицака по ряду статей, в тому числі про державну зраду і шпигунство.

“Антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальну справу за фактом можливого скоєння колишнім главою СБУ Василем Грицаком державної зради і шпигунства”, – повідомило агентство “Українські новини”. При цьому уточнюється, що в суд надійшла скарга на бездіяльність НАБУ, ім’я заявника не називається.

У скарзі зазначено, що 4 жовтня в НАБУ було подано заяву про кримінальне правопорушення Грицака за статтями про держзраду, шпигунство, зловживання службовим становищем, службове підроблення та розкрадання коштів. Однак тоді справу не було відкрито. Обставини можливих правопорушень не уточнюються.

Це вже не перша ініціатива відкрити кримінальну справу проти екс-глави СБУ. Українські ЗМІ 16 серпня повідомили, що НАБУ порушило проти Грицака справу про причетність до залучення до відповідальності завідомо невинних громадян.

Фото РИА Новости.

Поділитись