Суд заарештував Владислава Мангера

Суд заарештував Владислава Мангера

Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Його підозрюють в замовленні та організації вбивства радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Шевченківський суд міста Києва після трьох днів розгляду ухвалив рішення, згідно з яким, голову Херсонської ОДА Владислава Мангера взято під варту на 17 днів й з правом внесення застави у 2 мільйони 497 тисяч 300 гривень.

Після оголошення рішення суду адвокат Мангера Дмитро Ільченко заявив, що його підзахисний немає таких коштів.

“Ми будемо залучати боргові кошти. В тому числі я позичу Владиславу Мангеру. А також будемо звертатись до тих, хто обіцяв допомогу”, — повідомив адвокат очільника херсонської ОДА. Захисники також повідомили, що подаватимуть апеляцію на рішення суду.

Повний текст ухвали суду буде оголошено 18 лютого о 16:00. Владислава Мангера арештували в залі суду та відправили у СІЗО.

Владислав Мангер усі закиди на свою адресу відкидає. Його адвокати також наполягають на невинуватості свого клієнта та політизації цієї справи.

Нагадаємо, повідомлення про підозру в замовленні та організації вбивства Катерини Гандзюк вручили Мангеру 11 лютого. Радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою торік 31 липня. В неї були опіки 40-ка відсотків шкіри та ушкодження очей. Жінка померла 4 листопада у київській лікарні. Справу розслідують як умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю. Оголошено підозру шістьом особам.

Поділитись