Суд в США зобов’язав Apple і Broadcom виплатити місцевим вишу $ 1,1 млрд

Суд в США зобов’язав Apple і Broadcom виплатити місцевим вишу $ 1,1 млрд

Компанії Apple і Broadcom зобов’язані виплатити Каліфорнійському технологічному інституту $ 1,1 млрд за порушення патентних прав на розробки в області передачі даних безпровідним шляхом.

Про рішення журі присяжних в штаті Каліфорнія, які розглядали позов вишу, повідомило агентство Bloomberg. За його даними, розмір компенсації в даному випадку є шостим за величиною в історії патентних суперечок.

Apple і Broadcom, що є одним з найбільших виробників напівпровідників і мікропроцесорів, заявили про намір опротестувати вердикт присяжних. Компанії уточнюють, що претензії позивача пов’язані не з обладнанням, а з мікропроцесорами, встановленими на електронних пристроях. У позовній скарзі перераховуються смартфони iPhone, планшетні комп’ютери iPad, комп’ютери iMac, музичні плеєри iPod, годинник Apple Watch і смарт-колонки HomePod, а також роутери AirPort.

Заснована в 1976 році Apple виробляє високотехнологічну продукцію. Корпорація зі штаб-квартирою в Купертіно (штат Каліфорнія) є однією з найбільших в світі. Її ринкова капіталізація перевищує $ 1,36 трлн.

Поділитись