Суд у Пакистані скасував ордер на арешт Хана, якого не змогла затримати поліція

Суд у Пакистані скасував ордер на арешт Хана, якого не змогла затримати поліція

Суд у Пакистані скасував ордер на арешт колишнього прем’єр-міністра країни та голови партії «Рух за справедливість» Імрана Хана та переніс слухання у його справі на 30 березня, передає телеканал Geo.

Рішення про перенесення засідання було ухвалено на тлі сутичок співробітників поліції з прихильниками руху перед будинком суду. За даними телеканалу, активісти кидали каміння в будівлю і правоохоронців, у відповідь поліція застосувала сльозогінний газ, який потрапив і в зал суду, де мало відбуватися слухання. Крім того, протестувальники підпалили перед будинком десять поліцейських мотоциклів та перевернули машину.

Явку Хана на засідання зафіксували, хоча він не зміг постати перед судом через сутички. Екс-прем’єр зміг доїхати до судового комплексу із запізненням майже на п’ять годин, проте через активістів йому довелося покинути будинок. Явка на суд була умовою для зупинення ордера на його арешт.

Нагадаємо, екс-прем’єра звинувачують у продажу дорогих подарунків, які він отримав під час перебування на держслужбі від глав іноземних держав.

Поділитись