Суд скасував повторне жеребкування партій на виборах в Раду

Суд скасував повторне жеребкування партій на виборах в Раду

ЦВК не проводитиме повторного жеребкування політичних партій для визначення номера в бюлетені на дострокових виборах до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня.

Про це повідомила секретар ЦВК Наталія Бернацька. “Таке рішення прийняв Вищий адміністративний суд. Все ж є справедливість! Ми виграли Верховний! Виборам 21 липня бути”, – написала вона в Facebook.

Нагадаємо, 26 червня ЦВК провела жеребкування, за результатами якого політичні партії отримали порядкові номери для розміщення в бюлетені. 27 червня комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня. Однак пізніше Шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив провести повторне жеребкування черговості партій. Таким чином суд задовольнив відповідний позов Аграрної партії України. Тоді глава Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук висловила обурення цим рішенням, вважаючи, що воно спрямоване на зрив виборів, так як вже надруковано понад 5 млн бюлетенів. У неділю прес-служба Центрвиборчкому повідомила, що комісія вже доручила держпідприємству спецзв’язку передати бюлетені окружним виборчим комісіям.

Додамо, що 6 липня президентська партія “Слуга народу” подала до Касаційного суду апеляцію на рішення суду про повторне жеребкування. У партії вважають, що нове жеребкування “може привести до спотворення волі виборців, так як партії вже деякий час поширюють матеріали передвиборної агітації із зазначенням номерів їх назв у виборчих бюлетенях”.

Фото ЦВК.

Поділитись