Суд продовжив арешт чоловіку, який погрожував підірвати міст в Києві

Суд продовжив арешт чоловіку, який погрожував підірвати міст в Києві

Дніпровський районний суд Києва продовжив до 16 лютого 2020 року арешт чоловіку, який погрожував підірвати міст “Метро” в столиці України, повідомила прес-служба київської прокуратури.

“За клопотанням столичної прокуратури суд продовжив термін утримання під вартою чоловіка, який 18 вересня 2019 року залишив неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на столичному мосту “Метро”. Підозрюваний перебуватиме під вартою до 16 лютого 2020 року”, – йдеться в повідомленні прес-служби на сторінці в Facebook.

У вересні 2019 року поліція провела спецоперацію, в ході якої затримала чоловіка, який погрожував підірвати міст “Метро” в Києві. На час спецоперації рух по мосту через Дніпро, а також поїздів на трьох гілках метрополітену було зупинено.

Прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик повідомила, що при затриманому вибухівку не виявили. За даними поліції, чоловік здався сам. Порушено кримінальну справу за статтею “підготовка теракту”.

Затриманому загрожувало покарання аж до довічного позбавлення волі. Пізніше в поліції Києва заявили, що чоловіка не будуть звинувачувати в підготовці теракту, його підозрюють в хуліганстві і неправдивому повідомленні про мінування.

Поділитись