Суд не отримував клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенку

Суд не отримував клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенку

Печерський районний суд Києва поки що не отримував клопотання про обрання запобіжного заходу екс-президенту України Петру Порошенку у справі про держзраду, повідомив у вівторок прес-секретар суду Віталій Чергавий.


Раніше прес-служба офісу українського генерального прокурора повідомила, що прокуратура попросить суд заарештувати Порошенка у справі про держзраду з можливістю внесення застави приблизно 37 мільйонів доларів. Українська партія “Європейська солідарність” вважає це за політичні репресії.

За даними низки українських ЗМІ, Печерський суд Києва дозволив затримати Порошенка, щоб доставити його до суду та обрати запобіжний захід. Порошенко 17 грудня залишив Україну і вирушив у дипломатичне турне, під час якого було заплановано візити до Туреччини та Польщі. Згодом депутат пообіцяв повернутися на батьківщину в середині січня.

“У базі (суду – ред.) інформації про надходження такого клопотання немає”, – цитує Чергавого агентство “РБК-Україна”.

Порошенко вперше став підозрюваним у держзраді та сприянні тероризму у справі про постачання вугілля з Донбасу. Раніше екс-президент заявляв, що проти нього порушено 130 кримінальних справ, але близько 40 із них було закрито. Порошенко має статус підозрюваного у справі про призначення Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки України. Йому у цій справі інкримінується перевищення влади.

Порошенко фігурує у справах про призначення суддів, про переміщення картин через держкордон, про інцидент з українськими кораблями у Керченській протоці, про передачу земельної ділянки. У цих справах екс-президент має статус свідка.

Поділитись