Суд не дозволив Ево Моралесу брати участь у виборах в сенат Болівії

Суд не дозволив Ево Моралесу брати участь у виборах в сенат Болівії

Суд болівійського департаменту Ла-Пас відмовив колишньому президенту Ево Моралесу в реєстрації в якості кандидата на пост сенатора від регіону Кочабамба на виборах 18 жовтня, таким чином залишивши в силі рішення Вищого виборчого суду від лютого цього року, що відхиляє кандидатуру колишнього президента.

Про це повідомив телеканал Unitel. На думку Моралеса, суд прийняв таке рішення під тиском.

«Суддя-медіатор, який перебував під тиском і отримав погрози про порушення справи щодо нього, прийняв незаконне і суперечить конституції рішення», – написав екс-президент в своєму Twitter.

Минулого тижня через те, що двоє суддів не змогли прийти до єдиної думки, інстанція не змогла винести рішення за клопотанням адвокатів Моралеса, які просили визнати рішення ВВС, що суперечить конституції. Спірну ситуацію дозволив запрошений суддя, котрий проголосував проти реєстрації Моралеса кандидатом.

У лютому голова ВВС Сальвадор Ромеро повідомив, що через «невиконання вимоги про постійне проживання» в Болівії заявка Моралеса на реєстрацію кандидатом була відхилена. Після відставки в листопаді минулого року екс-президент покинув країну і вирушив до Мексики, а потім до Аргентини, яка надала йому статус біженця.

У листопаді минулого року Ево Моралес оголосив про відставку на тлі акцій протесту після своєї перемоги на виборах, оскільки підрахунок голосів викликав критику як з боку болівійської опозиції, так і з боку Організації американських держав, яка спостерігала за процесом голосування.

Поділитись