Субсидії у селах і містах надаватимуться по-різному

Субсидії у селах і містах надаватимуться по-різному

Рішення про надання субсидії українцям, які заявляють про нульові доходи, буде прийматись диференційовано – в залежності від того, де проживає субсидіант – у великому місті чи в сільській місцевості.

Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева, передає  УНН.

“Ми дали можливість підійти диференційовано до питання надання субсидій у містах і в сільській місцевості. В сільській місцевості комісія може прийняти – навіть при відсутності доходів у громадян – рішення призначити субсидії, враховуючи ту ситуацію із безробіттям, яка по факту є. В містах більш жорсткі умови – чому не працюєш? Давай ми тобі допоможемо працевлаштуватись”, – зазначив міністр.

За його словами, система субсидій передбачає, що якщо людина проживає у великому місті і не працює, субсидія їй призначається у тому випадку, якщо вона хвора, що підтверджується відповідними медичними документами, або вона не працевлаштована з об’єктивних причин – тобто перебуває на обліку в центрі зайнятості.

Як уточнив Рева, ситуація у сільській місцевості значно гірша. Так, із 16 млн працевлаштованих українців 4 млн вважаються зайнятими, але не платять ЄСВ, оскільки, зокрема, понад 2,5 млн людей, зайнятих в індивідуальних селянських господарствах, мають офіційні доходи або нульові, або мізерні. У містах же люди, демонструючи нульові доходи, насправді працюють у тіні й не хочуть легалізуватись.

Міністр зазначив, що Мінсоцполітики й органи місцевої влади використовують виключно легальні джерела перевірки доходів громадян, які претендують на субсидію.

Поділитись