Стало відомо про нову ядерну зброю Північної Кореї

Стало відомо про нову ядерну зброю Північної Кореї

Північна Корея виготовила 12 ядерних ракет з моменту першої зустрічі президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином в Сінгапурі.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на доповідь розвідувального управління Міноборони США. За даними видання, така активність Північної Кореї може свідчити про те, що країна продовжує розробляти ядерну зброю. Зокрема, американська розвідка зафіксувала доставку контейнерів, використання вантажівок і роботу великого числа людей на об’єктах, де може здійснюватися зброю.

Всього КНДР може мати від 20 до 60 ядерних бомб, зазначає газета. В кінці липня Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив, що Пхеньян знову запустив ракету. За даними комітету, два снаряди невстановленої моделі були запущені з району міста Вонсан на східному узбережжі КНДР.

Нагадаємо, перший в історії американо-північнокорейський саміт відбувся в червні 2018 року в Сінгапурі. Тоді лідери США і КНДР домовленість про відмову Північної Кореї від ракетно-ядерної програми в обмін на укладення мирного договору між двома країнами і скасування санкцій. Друга зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина відбулася на початку 2019 року в Ханої і не мала конкретних результатів.

Як повідомлялося, 30 червня Дональд Трамп і Кім Чен Ин потиснули один одному руки в демілітаризованій зоні, яка розділяє КНДР і Південну Корею. Після привітання Трамп перейшов демаркаційну лінію і вступив на територію Північної Кореї. Він став першим чинним президентом США, який відвідав КНДР. Після цього лідери двох країн продовжили спілкування на території Південної Кореї. Бесіда тривала близько години. За підсумками переговорів Трамп заявив, що американська сторона не планує форсувати події в діалозі з денуклеаризації КНДР.

Ілюстрація Pixabay.

Поділитись