США запровадять санкції проти Абрамовича через відсутність прогресу у переговорах з РФ

США запровадять санкції проти Абрамовича через відсутність прогресу у переговорах з РФ

У США відновлюють зусилля щодо запровадження санкцій проти російського підприємця Романа Абрамовича, після того, як його поїздка до Києва для відновлення мирних переговорів між Росією та Україною не мала успіху.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на високопосадовців.

За даними співрозмовників агентства, радники Білого дому посилили тиск на керівництво країни з метою запровадження санкцій проти Романа Абрамовича — обмеження було розроблено ще кілька тижнів тому.

Видання зазначає, що у рамках нещодавньої поїздки до Києва пан Абрамович провів переговори із головою офісу президента України Андрієм Єрмаком. Нагадаємо, що представник бізнесмена заперечує його візит до столиці України.

Кремль заявляв, що Роман Абрамович не є офіційним членом російської делегації, але задіяний у забезпеченні контактів між Москвою та Києвом. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк наприкінці березня сказав, що пан Абрамович «надзвичайно ефективний» посередник між сторонами.

У березні видання The Wall Street Journal писало, що президент України Володимир Зеленський попросив президента США Джо Байдена не вводити санкції проти Романа Абрамовича, оскільки він може сприяти успіху у переговорах із Росією.

Останні очні російсько-українські переговори, на яких був присутній пан Абрамович, відбулися у Стамбулі 29 березня. 12 квітня президент Росії Володимир Путін сказав, що після подій у Бучі переговори зайшли в глухий кут.

Поділитись