США ввели санкції проти КДБ Білорусі

США ввели санкції проти КДБ Білорусі

Міністерство торгівлі США запровадило експортні санкції проти 24 білоруських юридичних осіб, у тому числі Внутрішніх військ МВС Білорусі, Комітету державної безпеки (КДБ) та спецпідрозділу КДБ «Альфа».

Відповідне повідомлення американське відомство розмістило у Федеральному реєстрі США.

У чорний список були включені Державний військово-промисловий комітет Білорусії, Мінський завод колісних тягачів (МЗКТ), а також Управління внутрішніх справ Гомельського обласного виконавчого комітету. У повідомленні наголошується, що санкції були введені «у відповідь на те, що Білорусь значно сприяла та підтримувала вторгнення Росії в Україну, а також [підтримувала] збройні сили Росії».

У документі йдеться, що юрособи були занесені до санкційного переліку «за придбання та спроби придбання продукції, внесеної до списку забороненої [для експорту], з метою підтримки збройних сил Білорусії». Наголошується, що тепер під час розгляду ліцензійних заявок на експорт щодо фігурантів списку діятиме «презумпція відмови».

Напередодні США запровадили санкції проти 120 юридичних осіб із Росії та Білорусі. У четвер американський Мінфін США додав у списки санкцій по Росії 13 фізичних осіб і 21 компанію, серед яких «Сертал», «Сернія інжиніринг», НДІ «Вектор», АТ «Мікрон».

Поділитись