США випробували нові ракети на танку Т-72

США випробували нові ракети на танку Т-72

Пентагон опублікував підсумки попередні випробувань нової ракети класу “повітря-поверхня” JAGM.

Вони невтішні – після кількох промахів тестування боєприпасу призупинено для доопрацювання програмного забезпечення. JAGM повинен замінити протитанкову ракету Hellfire в арсеналі ударних вертольотів AH-64 Apache.

Випробування JAGM по наземних цілях проводилися на полігоні Форт-Худ у Техасі. Морські – на авіабазі Еглін, штат Флорида. Після двох пострілів, які не дали бажаного результату, керівник програми перервав тести для аналізу результатів і налаштування програмного забезпечення ракети і носія.

“У нас було кілька пострілів і ми отримали більше ударів в задню частину човна, ніж нам хотілося б. Вони все успішно зупинили човни, але ми вважали за краще б, щоб була вражена центральна щогла – це підвищує ймовірність бажаного смертельного ефекту”, – розповів Defence News полковник Девід Уорнік, керівник програми армії США по спільним системам ударних боєприпасів.

На випробуваннях в Форт-Худ JAGM пропустив дві мети, а одна з чотирьох ракет, випущених з бойовою частиною, не вибухнула. Проте Уорнік вважає випробування успішними, а боєприпас – перспективним.

“JAGM здатна задовольняти вимоги щодо ефективності і надійності попадання при запуску з AH-64E, навіть якщо цілі прикриті перешкодами або дрібні частинки, і виявився більш смертоносним, ніж застаріла ракета. Особливо проти російського танка Т-72 і легкоброньованих машин”, – зазначив полковник.

Поділитись