США вилучили зі складів російські апарати ШВЛ через пожежу в Санкт-Петербурзі

США вилучили зі складів російські апарати ШВЛ через пожежу в Санкт-Петербурзі

Влада США прийме рішення про використання російських апаратів штучної вентиляції легенів «Авента-М» за підсумками розслідування причин пожежі в Санкт-Петербурзькій лікарні.

Про це повідомили у Федеральному агентстві з управління в надзвичайних ситуаціях (FEMA). У відомстві уточнили, що прилади були доставлені в квітні з Росії в США в рамках “гуманітарної допомоги” для боротьби з коронавірусом. Апарати ШВЛ були направлені в лікарні Нью-Йорка і Нью-Джерсі, проте так і не були використані. Тепер же вони вилучаються зі складів.

«З метою обережності Штати повертають вентилятори в FEMA. Результати розслідування, проведеного російською владою в зв’язку з пожежею в Санкт-Петербурзі, допоможуть нам прийняти рішення щодо будь-якого майбутнього використання апаратів ШВЛ», – заявили в управлінні.

Рано вранці 12 травня в лікарні Святого Георгія в Санкт-Петербурзі горів апарат ШВЛ «Авента-М» Уральського приладобудівного заводу в відділенні реанімації, де знаходилися близько 20 пацієнтів. В результаті події загинули п’ятеро людей – четверо чоловіків і одна жінка.

За фактом заподіяння смерті з необережності петербурзьке управління СКР порушило кримінальну справу.

Поділитись