США продовжать допомагати Україні з обороною

США продовжать допомагати Україні з обороною

Вашингтон підтвердив наміри щодо підтримки України, а також зусиль, спрямованих на посилення оборонних можливостей українського війська, яке протистоїть натиску російської агресії.

Як передає “Укрінформ”, про це йшлося під час зустрічі глави Пентагону Марка Еспера з міністром оборони України Андрієм Загороднюком, повідомили в п’ятницю в оборонному відомстві США, 

“Міністр оборони Еспер підкреслив, що Сполучені Штати залишаються непохитними у підтримці суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, – підкреслили в американському відомстві.

США підтвердили намір продовжити зусилля з метою “нарощування можливостей українських сил більш ефективно оборонятися від російської агресії”.

Міністр оборони США  погодився з необхідністю посилення внеску європейських союзників у місію підтримки України у сфері безпеки.

Зазначається, що переговори глав оборонних відомств США й України відбулися в Брюсселі, на міністерській зустрічі в рамках Північноатлантичного Альянсу.

Поділитись