США працюють над постачанням Україні обладнання для енергомереж

США працюють над постачанням Україні обладнання для енергомереж

США напружено працюють із союзниками над організацією постачання в Україну обладнання для відновлення енергомереж, які постраждали від російських ударів, заявив координатор стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі.

«Ми взаємодіємо з нашими союзниками та партнерами по всьому світу і, звичайно, працюємо в рамках різних структур цієї адміністрації, щоб одержати запчастини, трансформатори, всілякі матеріали, які потрібні, щоб ці системи знову почали функціонувати, щоб у більшій частині України було відновлено енерго – і, зрозуміло, водопостачання», – повідомив він на брифінгу у Білому домі.

«Ми працюємо над цим дуже, дуже напружено разом із союзниками та партнерами», — додав він.

За словами Кірбі, частина постачань буде організована зі США, але через «унікально європейський характер» енергосистеми України багато доведеться шукати в інших країнах.

Чиновник засудив дії Росії, заявивши, що метою ударів є переважно громадянська інфраструктура, а їх наслідки відчувають на собі насамперед мирні жителі.

Міністерство енергетики України 23 листопада повідомляло, що через російські удари всі АЕС і більшість ТЕС і ГЕС були тимчасово знеструмлені, а переважна більшість споживачів електроенергії залишилася без світла. Наступного дня у Міненерго повідомили, що електропостачання об’єктів критичної інфраструктури відновлено.

Поділитись