США пообіцяли використовувати ядерні можливості для стримування КНДР

США пообіцяли використовувати ядерні можливості для стримування КНДР

США обіцяють Південній Кореї задіяти у “розширеному стримуванні” КНДР весь спектр своїх військових можливостей, включаючи ядерну зброю, йдеться у спільній заяві двох країн.


США та Південна Корея заявили, що ядерна атака з боку КНДР отримає “переважну і рішучу” відсіч, і пригрозили жорстко відреагувати у разі проведення північнокорейцями атомних випробувань.

“США підтвердили непорушне та непорушне зобов’язання задіяти повний спектр своїх військових можливостей, включаючи ядерні, конвенційні, ракетну оборону та інші передові неядерні засоби для забезпечення розширеного стримування на користь Республіки Корея”, – йдеться у заяві урядів двох країн.

Документ було опубліковано за підсумками чергової зустрічі двосторонньої групи щодо стратегії розширеного стримування та консультацій.

“США взяли зобов’язання зміцнювати координацію з Республікою Корея для продовження розгортання та підготовки стратегічних активів у регіоні своєчасним та ефективним чином для стримування та реагування щодо КНДР та розширення регіональної безпеки”, – сказано в заяві.
Сторони згадали спільні тренування винищувачів п’ятого покоління F-35A, прольоти стратегічних бомбардувальників B-52 та розміщення в регіоні авіаносної ударної групи “Рональд Рейган”.

Країни також застерегли КНДР від спроби провести випробування ядерної зброї.

“США та Республіка Корея підтвердили, що ядерне випробування КНДР отримає потужну і рішучу відповідь. Обидві країни тісно координуються в деталях і готові до всіх можливих сценаріїв”, – йдеться у документі.

Поділитись