США почали готувати базу для переговорів Москви та Києва, – Politico

США почали готувати базу для переговорів Москви та Києва, – Politico

Держдепартамент США почав закладати основу для можливих мирних переговорів між Україною та Росією.

Про це повідомляє Politico із посиланням на неназваного американського чиновника. Він наголосив, що американці «в повному обсязі консультуються зі своїми партнерами в Києві» з цього питання. Інші деталі співрозмовник не навів

Ще одне джерело в американській адміністрації заявило, що конкретного «дипломатичного поштовху» для організації переговорів наразі немає.

«Немає жодних майданчиків для планування, документів, стратегій ведення переговорів», – наголосив він.

Politico зазначає, що змішані повідомлення про переговори з Вашингтона приходять у невідповідний для України час, коли наближається сувора зима.

Вісім джерел видання заявили, що заяви офіційних осіб США, що розходяться, загострюють відносини між Вашингтоном і Києвом. Деякі співробітники американської нацбезпеки «непохитні» і кажуть, що зараз не час для переговорів, інші з ними не погоджуються.

Так, голова Комітету начальників штабів США, генерал Марк Міллі раніше припустив, що Росія та Україна можуть розпочати переговори взимку. На його думку, «вікно можливостей» для переговорів з’явиться, якщо лінія фронту стабілізується холодним часом. Міллі порадив «ловити момент» та скористатися можливістю.

Він зазначив, що військова підтримка Києва продовжиться, хоча «повна перемога будь-якої зі сторін виглядає дедалі малоймовірною». За даними Politico, слова Міллі викликали невдоволення Києва та спровокували шквал дзвінків українських чиновників американським.

Поділитись