США перекидають в Кувейт понад чотири тисячі військовослужбовців

США перекидають в Кувейт понад чотири тисячі військовослужбовців

Понад три з половиною тисяч військовослужбовців бригади негайного реагування зі складу 82-ї повітряно-десантної дивізії армії США будуть відправлені в найближчі дні в Кувейт, повідомляє Associated Press з посиланням на прес-службу дивізії.

Декількома днями раніше в Кувейт вже були перекинуті 700 військовослужбовців.

Перекидання бригади на Близький Схід пов’язана з очікуванням можливої ​​реакції Ірану на ліквідацію генерала Касема Сулеймані. Президент США Дональд Трамп уже заявив, що якщо Тегеран завдасть ударів по військових об’єктах США в регіоні, армія США у відповідь атакує 52 важливих для Ірану об’єкта.

“Нехай це послужить попередженням. Якщо Іран завдасть удару по американцях або американським об’єктам, ми націлені на 52 цілі в Ірані (по числу 52 американських заручників, захоплених Іраном багато років назад), деякі високого рівня і значущі для Ірану і іранської культури, і ці цілі, як і сам Іран, піддадуться швидкому і сильному удару. США більше не хочуть ані найменших загроз”, – заявив Трамп.

Раніше міністерство оборони США опублікувало заяву про те, що авіаудар по цілі в міжнародному аеропорту Багдада, в результаті якого був убитий командувач іранськими “Силами аль-Кудс” генерал Касем Сулеймані, був здійснений за наказом президента Дональда Трампа. У заяві сказано, що ця операція була проведена в рамках “рішучих оборонних дій, спрямованих на захист американського персоналу за кордоном”, з метою стримати “плани майбутніх атак з боку Ірану”.

Пентагон заявляє, що Сулеймані “активно розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку і у всьому регіоні”. Також в заяві міноборони США відзначено, що Сулеймані і “Сили аль-Кудса” були відповідальні за загибель сотень і поранення тисяч американських військовослужбовців в Іраку і інших країнах.

Поділитись