США можуть припинити військову допомогу Україні, – Wall Street Journal

США можуть припинити військову допомогу Україні, – Wall Street Journal

У США обговорюють план дій на тлі напруженості на російсько-українському кордоні. Адміністрація президента США розглядає можливість скорочення військових навчань у Європі, щоб уникнути конфлікту з Росією.

Про це повідомила газета Wall Street Journal із посиланням на представників влади США.

“Можливий план дій передбачає “зниження ризику конфронтації з Москвою, у тому числі шляхом обмеження кількості військових навчань, що проводяться США в Європі””, – пише Wall Street Journal.

Газета повідомляє, що ці навчання викликають критику з боку Москви. У цьому плані передбачено припинення надсилання військової допомоги Україні.

Також як можливий план дій у США розглядають зміцнення обороноздатності Києва, передає газета з посиланням на представників влади США. У тому числі за рахунок нарощування постачання військового обладнання та протиповітряних систем. Такий план передбачає посилення санкцій щодо Росії.

Раніше американські ЗМІ із посиланням на інформацію розвідки США повідомили, що Росія готує масштабне вторгнення в Україну. За їхніми припущеннями, через велику кількість бруду наступ буде не раніше січня. За словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, ці відомості є помилковими і використовуються для нагнітання напруги.

Поділитись