Співробітників “Укроборонпрому” перевірять на поліграфі

Співробітників “Укроборонпрому” перевірять на поліграфі

Готується аудит держконцерну “Укроборонпром”, який повинен виявити економічні проблеми.

Крім того, запланована перевірка співробітників за допомогою поліграфа, щоб виявити “ставлеників проросійських сил, які штучно знищували оборонні підприємства країни”. Про це заявив заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергій Кривонос. Він вважає, що аудит “за певними напрямами” закінчиться до кінця року, а до весни 2020 року він буде виконаний повністю.

Кабінет міністрів України виділив 1,2 млн доларів на проведення фінансового аудиту держконцерну.

“Головне моє завдання – реально здійснити проведення аудиту, який виявить всі економічні проблеми, а поліграф, головне, щоб зміг виявити в керівництві підприємств “Укроборонпрому” тих людей, які були штучно поставлені проросійськими силами і скидали наші підприємства в безодню, з якої зараз дуже важко вибратися”, – сказав Кривоніс в коментарі агентству Укрінформ.

На переконання Сергія Кривоноса, у багатьох випадках оборонні підприємства штучно знищувалися різними людьми, щоб вони не були конкурентоспроможними, не мали державних замовлень, щоб ці заводи не давали ту продукцію, яка потрібна державі і Збройним силам.

Кривонос підкреслив, що проблеми “Укроборонпрому” виникли набагато раніше, але про них мовчали. Крім того, додав він, не приймалося жодних рішень. Але тепер, за його словами, “кадрові питання щодо керівництва окремих підприємств концерну вже вирішуються”.

Поділитись