Спікер Ради назвав двох кандидатів на посаду генпрокурора України

Спікер Ради назвав двох кандидатів на посаду генпрокурора України

Депутат від фракції “Слуги народу” у Верховній Раді Сергій Іонушас і виконуюча обов’язки директора Державного бюро розслідувань (ДБР) України Ірина Венедиктова претендують на посаду генерального прокурора країни.

Про це заявив голова українського парламенту Дмитро Разумков.

Спікер Ради в ефірі телеканалу “112 Україна” підтвердив інформацію українських ЗМІ про те, що Іонушас і Венедиктова розглядаються серед кандидатів на пост нового генпрокурора країни. “Іонушас – представник “Слуги народу”, я його добре знаю. Ірина Валентинівна [Венедиктова] з’явилася ще до старту виборчої кампанії. Це ефективні народні депутати”, – охарактеризував кандидатів Разумков. При цьому він нагадав, що внесення кандидатури генпрокурора до Верховної Ради – прерогатива президента. “Це саме зона відповідальності і можливість президента України”, – підкреслив він.

При цьому Разумков запевнив, що Рада зможе оперативно розглянути відповідну пропозицію глави держави, коли воно надійде в парламент.

5 березня депутати Верховної ради на позачерговому засіданні відправили у відставку генерального прокурора України Руслана Рябошапку. За проект постанови про висловлення йому недовіри проголосували 263 депутати при 226 необхідних.

Поділитись