Спікер палати представників США назвала Трампа «слугою Путіна»

Спікер палати представників США назвала Трампа «слугою Путіна»

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі пояснила бездіяльність глави Білого дому щодо кібератаки на американські федеральні відомства тим, що він є «слугою» президента РФ Володимира Путіна.

Спецслужби США допустили причетність Росії до масштабного злому.

«Я не знаю, що у росіян є відносно президента Трампа, будь то приватне, політичне або фінансове. Я не знаю, що це <…> Але немає іншого пояснення, чому цей президент США такий … слуга Путіна», – сказала спікер нижньої палати Конгресу США в інтерв’ю телеканалу CBS.

Раніше Пелосі слідом за губернатором штату Меріленд Ларрі Хоганом закликала віце-президента Майкла Пенса відсторонити нинішнього главу держави від влади.

Пелосі зробила таку заяву після аналогічної пропозиції глави демократичної фракції в Сенаті США. У своїх заявах всі політики посилаються на 25-ту поправку до американської Конституції. Однак Майкл Пенс заявив, що не збирається влаштовувати переворот проти чинного глави держави.

Нагадаємо, події в Америці почали стрімко розвиватися після спроби прихильників Дональда Трампа взяти штурмом Капітолійський пагорб. Однак чинний президент заявив про мирну передачу влади Джозефу Байдену і засудив активістів, які ввірвалися в Капітолій.

Поділитись