Спецпредставник США по Афганістану вирушить з візитом до Кабула і Доху

Спецпредставник США по Афганістану вирушить з візитом до Кабула і Доху

Спеціальний представник США з питань Афганістану Залмай Халілзад відвідає з візитом Кабул, Доху і столиці інших країн регіону для обговорення подальших перспектив переговорів представників афганської влади з талібами.

Про це повідомляється на сайті Держдепартаменту США.

«Він відновить обговорення щодо подальших перспектив з (представниками влади) Ісламської Республіки (Афганістан), афганськими лідерами, представниками руху« Талібан »(терористична організація заборонена в Росії) і країн регіону, чиїм інтересам найбільше відповідає досягнення справедливого і міцного політичного врегулювання, а також постійного і всеосяжного припинення вогню», – йдеться в повідомленні.

26 лютого голова МЗС РФ Сергій Лавров в ході прес-конференції за підсумками переговорів з міністром закордонних справ Афганістану Мохаммад Ханіф Атмар заявив, що Росія висловлює готовність відновити діяльність московського формату консультацій щодо Афганістану. Москва продовжить зусилля в контактах з розширеною трійки – Росії, США, Китаю і підключенням Пакистану, додав Лавров.

18 лютого стало відомо, що міністри оборони країн НАТО на відеоконференції не прийняли рішення про виведення військ альянсу з Афганістану до 1 травня. У листопаді 2020 року генсек альянсу Йенс Столтенберг заявив, що НАТО не має наміру повністю виводити війська з Афганістану, незважаючи на рішення США про скорочення там свого військового контингенту.

Поділитись