Спецназ МВС Туреччини нейтралізував 12 терористів

Спецназ МВС Туреччини нейтралізував 12 терористів

У рамках кількох етапів антитерористичної операції Eren Abluka, що триває у низці провінцій Туреччини з 15 квітня поточного року, нейтралізовано 12 бойовиків РПК.

Про це, як передає “Анадолу”, повідомили у МВС Туреччини.

У відомстві зазначили, що спецназ поліції та жандармерії загальною чисельністю 8 266 осіб, прочісує низку районів країни з метою виявлення та усунення терористів. Етапи операції Eren Abluka охопили окремі райони провінцій Діярбакир, Хаккарі, Батман, Ширнак, Мардін, Тунджелі, Муш, Бінгель, Агри, Елязиґ та Хатай.

У провінції Агри ліквідовано одного, у Хаккарі – шість, а у Ширнаку – п’ять терористів, пояснили у МВС. Причому один із терористів розшукувався владою Туреччини за «помаранчевим» списком особливо небезпечних злочинців.

У ході прочісування місцевості знищено 124 укриття терористів, виявлено 16 складів. Виявлено 24 одиниці стрілецької зброї, 231 ручну гранату, 1322 кг вибухових речовин, 26 вибухових пристроїв кустарної збірки, один РПГ-7.

У МВС запевнили, що операції проти бойовиків РПК набиратимуть обороту і завершаться лише після повного викорінення загрози тероризму в регіоні.

Поділитись