Соратники Саакашвілі вірять, що той повернеться в Україну

Соратники Саакашвілі вірять, що той повернеться в Україну

В української громадської організації «Офіс простих рішень і результатів», створеної екс-президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, вважають, що він повернеться на Україну як «найуспішніший реформатор світу».

«Сьогодні Михайло Саакашвілі повернувся в Грузію. І був затриманий. Нагадаємо, найуспішнішого реформатора світу звинувачують в розтраті / присвоєння п’яти піджаків. Ці звинувачення не визнала жодна країна світу, крім Росії і Грузії», – йдеться в заяві організації, опублікованій в Facebook.

Там вірять, що вибори в Грузії 2 жовтня пройдуть успішно для партії Саакашвілі, і той повернеться в Україну, тому що «шалено закоханий в борщ».

Раніше, 1 жовтня, адвокат Саакашвілі Бека Басилая розповів, що екс-президента Грузії можна звільнити тільки шляхом помилування з боку чинного грузинського лідера або екстрадиції на Україну.

При цьому грузинський прокурор Джарджі Циклаурі спростував можливість екстрадиції Саакашвілі на Україну, де той проживав після того, як в 2013 році покинув Грузію.

Саакашвілі був затриманий 1 жовтня в Тбілісі в своїй квартирі на проспекті Гурамішвілі. За попередніми даними, політика помістили у в’язницю міста Руставі.

Відносно нього порушено кримінальну справу про перетин кордону країни. Прокурор Грузії зазначив, що вироки, винесені екс-президенту на території держави, оскарженню не підлягають.

Поділитись