Солдати вивели з аеропорту Кабула дітей і підлітків

Солдати вивели з аеропорту Кабула дітей і підлітків

Солдати західної коаліції почали виганяти з аеропорту Кабула афганців, в тому числі дітей.

Героями відео ЗМІ стали засмучені підлітки, яких просять піти.

Частина афганців прагнуть покинути батьківщину, побоюючись за свою безпеку після переходу Афганістану під контроль руху «Талібан».

18 серпня о інтерв’ю ABC News президент США Джо Байден повідомив про готовність вивезти з Афганістану до 80 тис. чоловік. До цього числа, за його словами, входять до 15 тис. Американців, яким потрібна евакуація, і до 65 тис. афганців.

Через те, що місцеві жителі намагаються полетіти з Афганістану, в аеропорту Кабула вже кілька днів спостерігається хаос. В результаті тисняви ​​там постраждали щонайменше 17 осіб. Також були опубліковані кадри, на яких десятки афганців намагаються зачепитися за американський військово-транспортний літак, який залишає Кабул, а деякі падають після зльоту.

16 серпня в Держдепартаменті США заявили, що бажають покинути Афганістан повинна бути надана можливість виїхати. У зовнішньополітичному відомстві закликали всі сторони до сприяння безпечного від’їзду з Афганістану іноземних громадян і афганців. Заяву підписали більш ніж 60 країн.

17 серпня глава МВС Сполученого Королівства Пріті Пател повідомила, що Великобританія готова прийняти до 20 тис. біженців з Афганістану і закликає Євросоюз наслідувати її приклад. Планується, що в пріоритеті буде знаходитися допомогу жінкам і дівчаткам, а також релігійними та іншими меншинам, які стикаються з «тиранією і пригніченням».

Поділитись