Сьогодні розглянуть скаргу адвокатів Навального щодо визнання його схильним до втечі

Сьогодні розглянуть скаргу адвокатів Навального щодо визнання його схильним до втечі

Володимирський обласний суд сьогодні розгляне скаргу адвокатів політика Олексія Навального на рішення нижчої інстанції про визнання його схильним до втечі.

Політик домагається зняття його з профілактичного обліку як схильного до втечі. Олексій Навальний в суді першої інстанції говорив, що немає жодної причини, по якій в колонії в Покрові Володимирської області його поставили на облік.

Опозиціонер також сказав, що через це його право на восьмигодинний сон порушено, оскільки співробітники колонії вночі будять його щогодини. Політик назвав їх дії тортурами безсонням. Втім, Петушинський суд Володимирській області на початку літа позов Навального до колонії відхилив. Суд також визнав, що права політика на безперервний сон не порушувалися. Адвокат Вадим Кобзєв це оскаржив. Ще до колонії Навального поставили на облік як схильного до втечі в СІЗО Матроська тиша. Там політик перебував після затримання в січні після прильоту з Берліна, де він майже півроку відновлювався після отруєння в Росії. Дії співробітників ФСВП Навальний намагався оскаржити в столичних судах, але зазнав невдачі.

Навальному через визнання його схильним до втечі можуть відмовити в умовно-достроковому звільненні з колонії, побоюються адвокати. Політик потрапив туди після того як умовний вирок у справі Ів Роше йому замінили реальним терміном. Раніше адвокати говорили, що Навальний може вийти на свободу влітку 23-го року.

Поділитись