Соцопитування виявило ставлення українців до політики Зеленського

Соцопитування виявило ставлення українців до політики Зеленського

Опитування, проведене серед українських громадян, продемонстрував їх ставлення до політики, що проводиться президентом України Володимиром Зеленським.

Дані дослідження Національного демократичного інституту США (NDI) призводить ЗМІ 14 жовтня. Згідно з дослідженням «Перспективи і проблеми в процесі переходу України до демократії», 35% опитаних українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямку. У грудні минулого року таких було 25%. Найбільш незадоволеними в цьому плані виявилися жителі півдня і сходу країни.

Крім того, стурбованість з приводу «відкату демократії» висловили 22% респондентів.

Також опитані відзначили погіршення ситуації в охороні здоров’я та освіті в країні з приходом до влади Володимира Зеленського.

Економікою країни незадоволені 63% респондентів. Більше 60% вказали на зрослі проблеми із зайнятістю населення, 72% – на ріст цін.

Переважна кількість учасників опитування, за даними опитування, кажуть, що Зеленський не виконує своїх обіцянок.

Опитування проводилося з 22 липня по 16 серпня серед 2,5 тис. осіб з різних регіонів країни, крім непідконтрольних Києву територій.

Раніше, у вересні, повідомлялося про результати проведеного на Україні соціологічного дослідження, згідно з яким розчарувалися ситуацією в країні більше половини опитаних громадян. Однак ще більше, не дивлячись на негатив, висловилися за те, щоб залишитися жити в своїй країні.

Поділитись