Словацький Прем’єр зробив нові провокаційні заяви на адресу України

Словацький Прем’єр зробив нові провокаційні заяви на адресу України

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що в Україні воюють «нацистські війська», але міжнародне співтовариство цього не помічає.

Про це він сказав під час відвідування Музею Голокосту у словацькому місті Серед, повідомляє агентство TASR.

Фіцо вважає, що світ сповнений брехні, оскільки, з одного боку, міжнародне співтовариство говорить про злочини, а з іншого – все більше нібито йде на компроміси, які ображають жертв Голокосту та расового насильства.

«Ми всі говоримо про фашизм, нацизм, і при цьому мовчки терпимо той факт, що Україною бігають війська, які мають дуже чітке позначення, пов’язані з рухами, які ми сьогодні вважаємо небезпечними та забороненими. Оскільки це геополітична битва, це нікого не турбує», – сказав він.

«Міжнародне співтовариство має визнати, що не можна допустити, щоб в Україні воювали війська, які використовують нацистські позначення і часто так поводяться», – додав Фіцо.

З коментарем у відповідь виступив речник українського МЗС Георгій Тихий, який заявив, що «у Києві розчаровані» заявою Фіцо.

За його словами, це латинська буква «Z» – «символ фашистської естетики сучасної Росії».

Також Тихий нагадав, що «у ХХ столітті український народ зазнав багатомільйонних втрат у боротьбі з нацизмом» і що «понад 2600 українців внесено до списку Праведників народів світу за порятунок євреїв за часів Голокосту».

Коментувати звинувачення на адресу окремих підрозділів він не став.

Поділитись