Словаччина затвердила новий уряд із проросійським Фіцо

Словаччина затвердила новий уряд із проросійським Фіцо

Президентка Словаччини Зузана Чапутова затвердила склад нового уряду та посаду прем’єр-міністра, який очолив проросійський політик та лідер антиукраїнської партії Smer-SD Роберт Фіцо.

Про це повідомляє Reuters.

Зузана Чапутова затвердила склад уряду та посаду прем’єр-міністра після того, як партія Роберта Фіцо SMER-SD перемогла на виборах 30 вересня та сформувала коаліцію з лівоцентристськими HLAS і націоналістичними партіями SNS.

Міністром оборони Словаччини став колишній глава МВС Роберт Каліняк, який прославився скандальною бійкою з екс-прем’єром Словаччини Ігорем Матовичем. Його також підозрювали у хабарництві, проте у серпні зняли всі звинувачення.

Посаду міністра закордонних справ очолив Юрай Бланар, який заявляв про «громадянську війну в Україні», коли російські війська вторглися на територію країни в 2014 році. Окрім цього, радив Києву зосередитись «на забезпеченні прав російськомовних жителів».

Нагадуємо, Фіцо проводив активну передвиборчу кампанію, у якій обіцяв, що Словаччина зупинить військову допомогу Україні, зробить зовнішню політику незалежною від партнерів з ЄС та Сполучених Штатів, а також радикально захистить державні кордони від великого потоку мігрантів.

Поділитись