Слідчі сьогодні хочуть пред’явити Порошенку звинувачення та викликати його на допит

Слідчі сьогодні хочуть пред’явити Порошенку звинувачення та викликати його на допит

Слідчі сьогодні хочуть звинуватити Петра Порошенка і викликати його на допит тоді, як сам екс-президент поїхав з України.

Українська Служба безпеки вважає, що колишній глава держави може бути причетний до постачання вугілля із самопроголошених Луганської та Донецької народних республік. Підставою для підозр стали записи переговорів основного фігуранта кримінальної справи, Віктора Медведчука. У них фігурує ім’я Петра Порошенка. Державне бюро розслідувань України напередодні спробувало вручити політику документ про виклик на допит. Проте він відмовився від повістки та поїхав.

За кілька годин Порошенко залишив територію країни. У його партії “Європейська солідарність” запевнили, що поїздка була плановою і з допитом ніяк не пов’язана. Прес-служба політичної організації уточнила, що політик планує провести низку зустрічей у Туреччині та Польщі. При цьому, за деякими даними, квитки на літак купили незабаром після зустрічі зі слідчими.

Колишній президент України відкидає звинувачення та вважає їх зразком політично мотивованих справ проти опонентів влади.

Поділитись