Сі Цзіньпін запросив до Китаю глав країн центральноазіатського регіону

Сі Цзіньпін запросив до Китаю глав країн центральноазіатського регіону

Китай найближчим часом відвідають глави всіх країн центральноазіатського регіону. Про це повідомила офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн.

За її словами, голова КНР Сі Цзіньпін запросив президентів Казахстану Касима-Жомарта Токаєва, Киргизії – Садира Жапарова, Узбекистану – Шавката Мірізієєва, Таджикистану – Емомалі Рахмона з 16 по 20 травня відвідати Китай з державним візитом. Як зазначила Хуа Чуньїн, запрошені президенти, до яких приєднається глава Туркменистану Сердар Бердимухамедов, візьмуть участь у саміті Китай – Центральна Азія. Саміт пройде у місті Сіань, адміністративному центрі провінції Шеньсі, під головуванням Сі Цзіньпіна.

Раніше повідомлялося, що глава Киргизії Садір Жапаров вилетів із офіційним візитом до Росії. У Москві заплановано двосторонні переговори Жапарова з російським президентом Володимиром Путіним. 9 травня він як гість відвідає Парад Перемоги на Червоній площі. Президент Таджикистану Емомалі Рахмон, також запрошений до російської столиці на святкування Дня Перемоги, поки не прийняв рішення про відвідини Москви.

Поділитись