Шольц розкрив подробиці розмови з путіним

Шольц розкрив подробиці розмови з путіним

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив в інтерв’ю порталу t-online, що в ході телефонних переговорів з главою Росії путіним не відзначив жодних змін у позиції Москви з українського питання.

На запитання журналістів порталу про те, чи помітив він позитивні для Європи зміни в російській позиції щодо України, канцлер відповів «ні». Він уточнив, що Росія поки «не досягла жодної з цілей, згаданих на початку» спеціальної військової операції.

Олаф Шольц наголосив, що Північноатлантичний альянс не лише не «пішов, а навіть збільшив свої сили на східному фланзі». Він вважає, що організація стане сильнішою після приєднання до неї Фінляндії та Швеції.

На думку політика, єдиною можливістю зняття обмежувальних заходів із Москви є якнайшвидше вирішення конфлікту та укладання миру між Росією та Україною.

«У якийсь момент Росія має зрозуміти, що єдина правдоподібна можливість скасування санкцій у якийсь момент – це угода з Україною, а це не може бути продиктований світ», – упевнений Шольц.

Канцлер ФРН розповів також, що санкції з боку Заходу негативно впливають на російську економіку, обмежують «можливості її розвитку».

Поділитись