Шарію може загрожувати довічне ув’язнення за державну зраду

Шарію може загрожувати довічне ув’язнення за державну зраду

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно українського проросійського блогера Анатолія Шарія. За статтею про державну зраду йому може загрожувати довічне ув’язнення.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Водночас зі справою Шарія до суду передали обвинувальний акт стосовно ексочільника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області. За даними слідства, вони разом працювали на ФСБ росії.

Слідством встановлено, що обвинувачені здійснювали підривну діяльність проти України на виконання завдань фсб рф.

З 2018 року колишній правоохоронець, перебуваючи в тимчасово окупованому Криму, співпрацював зі співробітником російської спецслужби. Він надавав куратору інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які могли бути використані про України. Для цього користувався особистими зв’язками та відомостями з попередніх місць роботи.

Інший обвинувачений – керівник забороненої в Україні проросійської політичної партії та власник однойменного Youtube-каналу. З 2019 року він фактично проживає на території Королівства Іспанія. Звідти організовує піар-акції проросійської спрямованості, створює й поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Екскерівник обласної поліції до співпраці з фсб рф залучив проросійського блогера. Той погодився на пропозицію виконувати завдання спецслужби. Спільники створювали політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Про виконану роботу обвинувачені звітували своєму куратору з фсб рф.

Поділитись