СБУ затримала російського журналіста

СБУ затримала російського журналіста

Служба безпеки України викрила в Сумської області російського журналіста, який протягом більше трьох років працював за замовленням спецслужб Російської Федерації. Він діяв у складі антиукраїнського центру.

Крім того, нещодавно адміністрація Facebook видалила облікові записи та сторінки російських пропагандистів, передає znaj.ua.

В повідомленні служби йдеться: “Facebook видалив величезну тролеферму, модератори та учасники якої знаходилися в Росії. Під виглядом українських журналістів російські тролі розганяли «зраду» і сприяли нагнітанню суспільно-політичної обстановки всередині нашої країни. Провокаційні публікації, що надходять з фіктивних записів, були підкріплені висновками «авторитетних фахівців».

Служба безпеки постійно виявляє профілі фейкових активістів, які діють в інтересах Кремля.

Такого псевдоексперта викрили співробітники УСБУ в Сумській області.Російський журналіст  з 2015 року перебував у складі закордонного антиукраїнського центру. За замовленням спецслужб РФ він адміністрував і здійснював інформаційне наповнення антиукраїнських Інтернет-спільнот. У публікаціях від імені вигаданих експертів створював негативний образ керівництва України, сприяв дискредитації органів державної влади, агітував за зміну конституційного ладу”. Крім того, іншим напрямком його роботи було налагодження «потрібних» зв’язків, для чого він їздив у Закарпатську і Чернівецьку області, де брав інтерв’ю у представників румунської та угорської нацменшин. В подальшому відзняті сюжети російська пропаганда використовувала для створення негативного образу української влади.

Як зазначили в СБУ, це зайвий раз підтверджує той факт, що Росія активно використовує Інтернет-середовище для інспірації конфліктів і маніпуляцій, вона стала важливим напрямом російської гібридної агресії. Крім того, громадян попрохали критично ставитися до інформації з боку російських провокаторів.

Поділитись