СБУ планує допитати сьогодні колишнього спікера Верховної Ради Володимира Литвина

СБУ планує допитати сьогодні колишнього спікера Верховної Ради Володимира Литвина

Служба безпеки України планує допитати сьогодні колишнього спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

Розслідування ведеться в зв’язку з угодами, які раніше підписав з російським керівництвом втік з країни президент Віктор Янукович.

Розслідування ведеться з березня, у справі фігурує стаття «державна зрада». В рамках нього допитали або планують викликати в СБУ кілька людей, в тому числі колишніх і діючих депутатів Верховної Ради України, а також кількох міністрів в уряді Віктора Януковича. Приводом послужили т.зв. «Харківські угоди», які незабаром після перемоги на виборах уклав з Москвою тоді ще президент України. Цей документ серед іншого продовжував термін перебування російського Чорноморського флоту в Криму на чверть століття, натомість Києву гарантувалися знижки на російський газ.

Однак тепер українські слідчі наполягають, що як такої знижки не було, а Кремль лише штучно завищив ціну на паливо перед підписанням угоди. Через кілька днів після підписання угоди, його ратифікував парламент України. «За» проголосували більше половини з 450 депутатів Ради.

Раніше звинувачення в державній зраді через Харківських угод заочно пред’явили самому Віктору Януковичу. Більше 7 років тому він втік з країни в Росію.

Поділитись