СБУ блокувала оборудку із землями державного лісового фонду на Закарпатті

СБУ блокувала оборудку із землями державного лісового фонду на Закарпатті

Правоохоронці викрили на Закарпатті схему заволодіння землями одного з державних підприємств лісомисливського господарства.

Як повідомили у пресцентрі Служби безпеки України, колишня керівниця облуправління Держгеокадастру спільно з посадовцем одного з районних відділів установи ймовірно причетні до незаконної передачі у приватну власність 4 земельних ділянок лісгоспу. За попередньою інформацією, фігуранти нелегально переоформили на місцевих мешканців територію держпідприємства загальною площею 6 гектарів, яка, в подальшому, була перепродана третім особам.

Для проведення оборудки учасники схеми вносили недостовірні відомості до технічної документації на виведення вказаної території з державного фонду.

Триває експертиза щодо встановлення завданих збитків від протиправної діяльності.

Колишній чиновниці та посадовцю райвідділу Держгеокадастру оголошено про підозру за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального Кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Поділитись