Саудівська Аравія вперше з початку пандемії провела хадж

Саудівська Аравія вперше з початку пандемії провела хадж

Один мільйон паломників бере участь у хаджі до святих місць ісламу в Мецці та Медіні у Саудівській Аравії цього року.

У перший день виконання основних обрядів хаджу не зареєстровано жодного випадку зараження новим коронавірусом, повідомив журналістам емір Меккі принц Халед аль-Фейсал.

“День дарування води не приніс жодних подій та захворювань серед пілігримів, – повідомив він. – Незважаючи на пандемію, паломництво не припинялося ці два роки, хоч і проводилося в значно обмеженому масштабі. Цього року ми підвищили квоту до 1 млн паломників із королівства та зарубіжжя та запустили інтегровану систему надання послуг, що полегшить виконання правовірними випробувань та допоможе людям убезпечити себе”.

Згідно з введеними через пандемію нового коронавірусу правилами, до хаджу були допущені лише повністю вакциновані люди віком від 18 до 65 років, у яких при тестуванні не виявлено COVID-19. За оцінками влади, понад 85% прочан прибули з-за кордону. У розпал пандемії у 2020 році хадж проводився без іноземців за участю лише 10 тис. мусульман, які постійно проживають у королівстві, минулого року квота була підвищена до 100 тис. осіб. У минулі роки середня кількість паломників перевищувала 2,5 млн осіб.

Поділитись