Саакашвілі заявив, що отримав документи про позбавлення громадянства

Саакашвілі заявив, що отримав документи про позбавлення громадянства

Отримане від АПУ підтвердження про позбавлення громадянства Міхеіл Саакашвілі збирається оскаржити в суді. Також політик планує позиватися через рішення міграційної служби.

Екс-президент Грузії, лідер партії “Рух нових сил” Міхеіл Саакашвілі заявив, що отримав від адміністрації президента України документи про позбавлення його громадянства і планує оскаржити це в суді. “Я йду в суд сьогодні чи завтра. Нарешті ми отримали документи від адміністрації президента з питань громадянства. І ми оскаржуватимемо позбавлення мене громадянства”, – повідомив він у будівлі Державної міграційної служби України в середу, 25 жовтня, у Києві, цитує агентство “Інтерфакс-Україна”.

 

До міграційної служби Саакашвілі прибув, щоб подати скаргу на відповідь Львівського управління Держміграційної служби, куди він звертався з проханням отримати статус особи, яка потребує додаткового захисту. Напередодні Міграційна служба повідомила, що не розглядала заяву Саакашвілі на отримання статусу біженця через порушення процедури її подачі. А також заявила про наявність підстав для видворення політика.

У команді лідера “Руху нових сил” зазначили, що цю відповідь він має намір оскаржити в суді. Крім того, 26 жовтня Саакашвілі планує знову звернутися до Міграційної служби для отримання статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

Як повідомлялося, 26 липня президент України Петро Порошенко позбавив Сааакашвілі українського громадянства. Сам політик в цей час перебував у США, згодом він прибув до Польщі з українським паспортом. 11 вересня з допомогою своїх прихильників він “прорвався” через польсько-український кордон та потрапив на територію України.

Поділитись