Саакашвілі в тюрмі називають «пане президент»

Саакашвілі в тюрмі називають «пане президент»

За інформацією ЗМІ, переважна більшість співробітників в’язниці, де знаходиться заарештований в Тбілісі екс-президент Грузії і український політик Михайло Саакашвілі – його шанувальники.

До заарештованого звертаються ніяк інакше, як «пане президент».

Саакашвілі сидить у в’язниці № 12 в Руставі. У нього одиночна камера з цілодобовим відеоспостереженням. Є телевізор та мобільний туалет. Два співробітника пенітенціарного закладу чергують у камери. Годувати Саакашвілі намагаються три рази в день, але політик оголосив голодування. Зате лікар контролює його тиск раз о третій годині.

«Ми прекрасно жили при Саакашвілі і це пам’ятаємо», – розповів співробітник в’язниці, який звертається до заарештованого «пане президенте».

Правда додав, що які в’язниці були при Саакашвілі – в такій в’язниці сам би колишній глава держави не протримався б і трьох днів.

«Йому пощастило, що часи змінилися – він би нам розповів, чий він шпигун! Зізнався б на відео. У нас тоді сиділи добре. Тихо», – зізнався співробітник в’язниці.

Раніше грузинський прем’єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив, що колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, затриманий владою країни, не стане причиною погіршення відносин між Тбілісі і Києвом. На його думку, Саакашвілі усвідомив своє плачевний стан у в’язниці, тому згадав про українське громадянство і вимагає повернення на Україну.

“Дуже шкода, що ця людина протягом дев’яти років була нашим президентом. Якщо він хоче повернутися в Україну, то може це зробити через шість років після виконання тюремного покарання за вироком грузинського суду”, – додав прем’єр-міністр Грузії. Володимир Зеленський заявив, що займеться поверненням Саакашвілі.

Поділитись