Саакашвілі хоче брати участь у судовому засіданні, — адвокат Басилая

Саакашвілі хоче брати участь у судовому засіданні, — адвокат Басилая

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі має намір бути присутнім на судовому засіданні у справі про розкрадання з держбюджету, призначеного на 15 листопада.

Про це повідомив журналістам адвокат екс-президента Бекі Басилая.

«Запит із суду про переведення Михайла Саакашвілі було відправлено у п’ятницю. Відповідно, існують всі правові процедурні підстави для його перекладу, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, конституцією Грузії та Європейською конвенцією про захист прав людини», — сказав Басилая.

Адвокат повідомив, що стан здоров’я екс-президента «дуже тяжкий», але готовий зібратися силами та бути присутнім у суді. Потрібно лише забезпечити його перевезення.

10 листопада іншу кримінальну справу, про жорсткий розгін протестувальників у 2007 році, розглядали у суді без Саакашвілі. У мін’юсті Грузії заявили, що його прихильники готуються блокувати автомобіль, у якому повезуть екс-президента до будівлі суду.

Нагадаємо, 15 листопада у Тбіліському міському суді відбудеться розгляд так званої «справи про піджаки». Його порушили стосовно Саакашвілі, якого звинуватили у розтратах під час президентства державних коштів на дорогий одяг та розміщення під час закордонних поїздок у дорогих готелях.

Поділитись