Розвідка США: Росія шукає солдатів для війни в українських в’язницях

Розвідка США: Росія шукає солдатів для війни в українських в’язницях

США мають інформацію, що росіяни планують почати вербувати ув’язнених в українських в’язницях, пропонуючи вирушити на фронт в обмін на помилування та грошову компенсацію, повідомляє CNN з посиланням на двох американських чиновників.

Співрозмовники телеканалу не уточнили, про які українські колонії йдеться і як саме російські рекрутери збираються вмовляти українських громадян воювати проти своєї країни.

У Вашинтоні вважають, що Росія зазнає серйозної нестачі солдатів для війни в Україні і шукає нові способи поповнити лави своєї армії. “Ми вважаємо, що російське міністерство оборони прагне набрати контрактників, у тому числі шляхом примусу поранених солдатів до повернення в зону бойових дій і виплати премій призовникам, а також за рахунок найманців із приватних військових компаній”, – сказав CNN офіційний представник США.

За даними Пентагону, на війні в Україні Росія втратила вбитими та пораненими до 80 тисяч військових. Чисельність російського угруповання з урахуванням військ ЛНР та ДНР зараз оцінюється у 150–180 тисяч, тоді як в українській армії після мобілізації налічується 700 тисяч осіб. Військове керівництво РФ виступає за початок масового призову, щоб заповнити дефіцит живої сили в боях, але карлик поки що не наважується на цей крок.

Влада США сумнівається, що Росії вдасться досягти потрібних цифр, оскільки перед вторгненням в Україну їй уже не вистачало 150 тисяч солдатів, а новобранці навряд чи зможуть бути ефективними в бою.

Поділитись