Розвідка підозрює, що Росія готує вторгнення в Україну

Розвідка підозрює, що Росія готує вторгнення в Україну

Представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький заявив, що під час навчань «Кавказ-2020» Росія буде відпрацьовувати вторгнення на Україну.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Укрінформ». Скібіцький зазначив, що Росія все ще серйозно загрожує Україні «за рахунок нарощування угруповання своїх військ». Він вважає, що на даний момент російська армія завершує процес формування трьох мотострілецьких дивізій на кордоні з республікою, а також 8-ї армії в Південному військовому окрузі. За його словами, ці процеси будуть завершені в кінці 2019 – початку 2020 року.

Після цього, як вважає український розвідник, пройдуть навчання «Кавказ-2020», «де плани по застосуванню нових формувань проти нашої держави вже будуть практично відпрацьовані на полігонах, у навчальних центрах Південного військового округу, в тому числі і на території Криму».

Раніше ветеран зовнішньої розвідки генерал-лейтенант Василь Богдан заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України. Своє припущення він пояснив тим, що на російсько-українському кордоні, за його словами, «зосереджені потужні військові російські формування, більше 200 тисяч військовослужбовців, в тому числі військова техніка, ствольна і ракетна артилерія, ракетно-космічні війська, засоби радіоелектронної боротьби».

Фото РИА Новости.

Поділитись